0 Comments

Fidelitys rapport, der hævder Bitcoin som et ikke-korreleret aktiv, drager diskussioner, da ikke alle er enige i vurderingen.

En nylig rapport fra det institutionelle kryptofirma Fidelity Digital Assets konkluderede, at Bitcoin (BTC) viser meget lidt priskorrelation til almindelige finansielle aktiver baseret på data fra de sidste fem år. I løbet af 2020 har Bitcoin fået yderligere anvendelse i mainstream-finansiering, hvilket logisk set kan påvirke aktivets korrelation eller mangel på det. Er Bitcoins korrelation ændret i 2020?

Ria Bhutoria, forskningsdirektør hos Fidelity Digital Assets, fortalte Cointelegraph via e-mail: „Bitcoin har oplevet højere positive korrelationer til andre aktiver over kortere tidsperioder, især i perioder med usikkerhed og turbulens og endda før 2020.“

Midt i stigende COVID-19-bekymringer og forebyggelsesforanstaltninger, der starter i marts 2020, faldt Bitcoin i pris, tilsyneladende i takt med det amerikanske aktiemarked. ”Stigningen i korrelation mellem Bitcoin og andre aktiver var en konsekvens af en kortsigtet likviditetskrise, der påvirkede mange aktivklasser,” forklarede Bhutoria faldet i marts. I det væsentlige skyndte et stort antal mennesker sig med at sælge deres finansielle aktiver i bytte for kontanter, når tiderne blev usikre omkring COVID-19-pandemienyhederne. Hun tilføjede:

”Korrelationen mellem alle disse aktiver og hinanden steg som et resultat. Med hensyn til Bitcoin kan en anden potentiel årsag være større overlapning i markedsinfrastruktur og mellem markedsdeltagere på traditionelle og digitale aktivmarkeder. ”

Fidelity udgav en dybtgående oktoberrapport med betegnelsen „Bitcoin Investment Thesis: Bitcoins rolle som en alternativ investering.“ Forfatteren af ​​Bhutoria berørte rapporten et væld af emner. Et bestemt segment af rapporten påpegede Bitcoins manglende korrelation med andre finansielle aktiver, herunder amerikanske aktier og guld. Korrelation står som et meget debatteret emne i kryptoindustrien.

Ved hjælp af data fra januar 2015 til september 2020 konkluderede Fidelitys rapport, at Bitcoin presterede anderledes end almindelige aktiver, hvilket signalerede næsten nul korrelation til andre markeder i den periode. BTC scorede et 0,11 i intervallet mellem -1 og 1. At anvende en 1 rating betyder, at priserne på aktiver rejser nøjagtigt i takt med hinanden, mens en score på -1 betyder nøjagtigt den modsatte prishandling. Ethvert aktiv med en score på 0 går sin egen prissti, upåvirket, når andre bevæger sig.

Ud over faldet i marts har flere andre tilfælde vist en tilsyneladende sammenhæng mellem Bitcoin og traditionelle markeder, i det mindste på visse punkter. Vedtagelseselementet kunne spille ind i ligningen, hvilket gjorde Bitcoin mere korreleret end år før – et aspekt påpeget i Fidelitys rapport. „Bitcoin er et ungt aktiv, der indtil for nylig var ubundnet til traditionelle markeder,“ læses rapporten og tilføjer: „Da det er integreret i institutionelle porteføljer, kan det blive mere og mere korreleret med andre aktiver.“

Relateret: Den næste store skat: Virksomheder køber Bitcoin op som en skatkammerreserve

Bitcoin har set en betydelig mainstream-adoption i 2020. Et tegn er, at et antal traditionelle finansielle aktører, såsom MicroStrategy, har akkumuleret betydelige Bitcoin-positioner. PayPal annoncerede for nylig også planer om at tilføje Bitcoin til sin platform i 2020 og skubbe aktivet yderligere ind i det almindelige spotlight.

„Bitcoins langsigtede korrelationer til andre aktiver kunne fortsat være lave i betragtning af Bitcoins forskellige risiko- og afkastfaktorer i forhold til andre aktivklasser og dens dynamiske brugssager og fortællinger,“ sagde Bhutoria og tilføjede yderligere:

”Hvis investorer med længere tidshorisonter og overbevisning tildeler Bitcoin, kan størrelsen af ​​spidser i kortvarige korrelationer til andre aktiver i tider med usikkerhed også dæmpes. Dette er formodninger, som vi fortsætter med at opdatere, efterhånden som vi får flere data og en bedre forståelse af Bitcoins adfærd i en langvarig krise. ”
I årenes løb har andre branchedeltagere også afvejet Bitcoins pris på linje med andre markeder. Morgan Creek Digital medstifter Anthony Pompliano holder som en langvarig fortaler for Bitcoin som et ikke-korreleret aktiv.

„Alle aktiver går mod en korrelation på 1 i en likviditetskrise,“ fortalte Pompliano Cointelegraph i en e-mail, som også stemmer overens med Bhutorias forklaring. Han tilføjede yderligere:

”Vi oplevede en likviditetskrise ramt tidligere på året, så det er naturligt at forvente, at korrelationer vil stige i disse tider. Vi ser en afkobling i løbet af de sidste par uger, og jeg gætter på, at vi vil se en tilbagevenden til lav / ingen korrelation i de kommende måneder. ”
Før Bitcoins lancering i 2009 gav finanskrisen i 2007-2008 lignende likviditetsproblemer. Da offentligheden ofte sammenligner Bitcoin med guld, ser man på guld under dette

Author

info@shtikl.com