0 Comments

$24 miljoen Thaise Bitcoin Scam heeft betrekking op gerenommeerde investeerders en tv-acteur

Gerenommeerde beursinvesteerder Prasit Srisuwan beweerde een beschadigde partij te zijn in het geval van een oplichterij ter waarde van $24 miljoen bitcoin die de Finse staatsburger Aarni Otava Saarimaa tot slachtoffer maakte. Srisuwan raadde Saarimaa aan om te investeren in DNA 2002 Plc aandelen, een bitcoin-gerelateerde business, voor zijn hoge groeipotentieel. Hij bemiddelde de deal, maar slaagde er nooit in om de voorraad te leveren na het nemen van het geld.

Fraude ter waarde van $24 miljoen in Bitcoin onthult prominente namen in Thailand
Een beleggingsfraude met cryptografische investeringen in Thailand heeft internationale aandacht gekregen toen de afdeling Criminaliteitsbestrijding (CSD) van het land acht arrestatiebevelen zocht, waaronder twee broers en zussen van de beroemde Thaise acteur Jiratpisit Jaravijit, die mogelijk te maken krijgen met het witwassen van geld omdat hij zijn bankrekening ter waarde van $630.000 van Baht van de zwendel heeft ontvangen. De 27-jarige zeepacteur vertelde de autoriteiten dat zijn oudere broer, Prinya Jaravit, zijn bankrekening gebruikte.

Prinya, het vermeende brein, werd gearresteerd en is nu op borgtocht. Prominente investeerder Prasit Srisuwan, die in het buitenland is maar ook het onderwerp is van een arrestatiebevel, vertelde in een persconferentie dat hij een slachtoffer was in plaats van een dader. Hij zal worden beschuldigd van fraude, volgens CSD plaatsvervangend commandant Chakrit Sawasdee, die betoogde dat de makelaar de $24 miljoen aan Bitcoin van Saarimaa nam, maar nooit de 500 miljoen aandelen in het DNA 2002 op 0,50 baht heeft geleverd die hij geacht werd te verwerven. Saarimaa en zijn Thaise vriendin Chonnikan Kaeokaseeonly ontvingen slechts 345 miljoen aandelen, wat hen ertoe aanzette een klacht in te dienen bij de politie in januari 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=wdv_Zsf6l1w

Op de persconferentie legde de effectenmakelaar uit dat hij na de klacht eerder dit jaar zijn geloofwaardigheid en reputatie bij collega’s en klanten verloor. Hij zei hij een teruggetrokken wetshandhavingsagent, Kapitein Thammanat Prompao vroeg om Prinya te overtuigen om de resterende 155 miljoen aandelen aan Saarimaa te leveren. De 345 miljoen reeds ontvangen aandelen werden in november 2017 in twee tranches overgedragen.

„Deze zaak is ingewikkeld. We moesten de documenten zorgvuldig bestuderen en het geldspoor opsporen. Voor het witwassen van geld controleren we het geldbedrag bij commerciële banken alleen op de rekeningen van de broers en zussen en hun familie en familieleden. Het geld moet worden bevroren en teruggebracht naar de slachtoffers“, aldus plaatsvervangend commandant Sawasdee.

Vorige week hebben de Thaise autoriteiten Prasit en zeven andere verdachten opgeroepen. De bitcoinzwendelbende ruilde naar verluidt de bitcoin van Saarimaa in voor fiatvaluta en waste het geld vervolgens wit door middel van een aantal bankrekeningen. De CSD heeft meer dan 50 bankrekeningen bevroren en heeft 5,27 miljoen dollar aan percelen grond in beslag genomen die met de zwendel zijn verbonden. Op de bevroren rekeningen van Prinya stonden in totaal 3,3 miljoen dollar. De rekeningen van zijn zus hielden meer dan $4,2 miljoen in verband met de Bitcoin scam.

Author

info@shtikl.com