0 Comments

Roger Ver: „Bitcoin’s Genesis Block was het eerste Crypto ICO“.
JP BUNTINX | 16 JUNI 2017 2:30 UUR
Er is geen tekort aan controversiële meningen over Bitcoin deze dagen. In tegenstelling tot wat mensen kunnen verwachten, komen niet al deze meningen van buiten de cryptocultuur. Roger Ver, een persoon die de laatste tijd wat vreemde dingen heeft getweet, heeft weer een Bitcoin Revolution andere verontrustende uitspraak gedaan. Volgens hem was het Bitcoin Genesis blok een ICO. Het is echter onmogelijk om deze twee te vergelijken, omdat er geen geld werd ingezameld om 21 miljoen munten uit het niets te genereren.

Bitcoin Revolution maakt geen zintuiglijke waarneming

Roger Ver heeft de afgelopen maanden nogal wat vreemde uitspraken gedaan. Zijn meest recente tweet is echter verreweg een van de vreemdste dingen die we tot nu toe hebben gezien. Ver beweert dat Bitcoin het eerste ICO had, het Genesis-blok genaamd. Het is echter Bitcoin Revolution een heel vreemd idee om Bitcoin te vergelijken met cryptocurrency ICO’s. Het Genesis Blok creëerde Bitcoin, maar er was geen sprake van fondsenwerving of crowdfunding. Bovendien zijn ook niet alle 21 miljoen munten in één keer gemaakt.

Roger Ver

@rogerkver
Bitcoin had de eerste ICO.
Het heette het Genesis blok.

1:02 AM – 16 juni 2017 – Japan
257
210 mensen hebben het hier over
Twitter Advertenties info en privacy
Uitspraken als deze zorgen er vaak voor dat de Bitcoin-gemeenschap een beetje in de war raakt. De feedback op deze tweet zegt op zijn zachtst gezegd veel. Mensen lijken het gevoel te hebben dat Ver zijn gezond verstand heeft verloren door zulke belachelijke dingen te zeggen. Toegegeven, men kan stellen dat mijnwerkers hun computerhardware „geïnvesteerd“ hebben om Bitcoin te ontginnen na het Genesis-blok. Maar ook Bitcoin Revolution dit heeft nog steeds niets te maken met een ICO. Er werden aanvankelijk geen andere munten aangeboden dan de blokbeloning, waar iedereen om kon strijden.

Een Genesis Blok is geen ICO
Het is helaas onmogelijk om dergelijke uitspraken te verdedigen. Het Genesis-blok van Bitcoin is zo ver mogelijk verwijderd van een ICO. Niemand vroeg mensen om te investeren in Bitcoin voor het Genesis-blok. Het idee werd op geldplus zo’n manier voorgesteld dat iedereen vrijelijk kon deelnemen aan de mijnbouw. Degenen die wel massaal munten genereerden, terwijl de rest dat niet deed. De initiële distributie van Bitcoin laat misschien veel te wensen over, maar het is onder geen enkele omstandigheid een ICO.

Voor iemand die al in een vroeg stadium miljoenen euro’s aan Bitcoin heeft verdiend met het kopen van Bitcoin, zou men zeer verstandige uitspraken verwachten. Deze zal helaas zeker in de geschiedenisboeken worden opgenomen. Het is onduidelijk wat Roger Ver zelfs probeert te bereiken door zulke vreemde uitspraken te doen. Bitcoin was niet, is het niet, en zal nooit een ICO worden. Het mag dan wel een oneerlijke verdeling hebben gehad in het eerste jaar, maar heel weinig van die munten zijn de afgelopen jaren daadwerkelijk verplaatst.

Author

info@shtikl.com